IK 2007 sælger Solina

IK 2007 har modtaget et uigenkaldeligt, bindende tilbud på porteføljeselskabet Solina.

Solina er en førende leverandør af fødevareingredienser i Europa med mere end 40 års erfaring i udvikling og produktion af ingrediensbaserede, funktionelle og kulinariske løsninger til fødevareindustrien. Koncernen blev dannet ved IK’s køb af det franske selskab Savena i 2011 og den efterfølgende overtagelse af det belgiske selskab Sfinc. Under IK’s ejerskab har Solina gennemført adskillige add-on opkøb i Sverige, Danmark, Finland og Frankrig med henblik på at udvide sit produktprogram og ekspandere koncernens geografiske repræsentation. Solina har i alt 8 forsknings- og udviklingscentre samt 11 produktionssteder i Europa og Asien med omkring 1.000 medarbejdere på verdensplan. I 2014 havde koncernen en proforma omsætning på EUR 305 mio.

SPEAS har afgivet et investeringstilsagn på EUR 25 mio. til private equity fonden IK 2007.

Se pressemeddelelsen fra IK Investment Partners her