Litorina III sælger Semantix

Litorina III har indgået aftale om at sælge Semantix, Nordens ledende leverandør af professionelle sprog- og kommunikationstjenester.

Semantix tilbyder tolkning, oversættelse, uddannelse og andre sprogtjenester. Kunderne omfatter myndigheder, kommuner samt større og mindre virksomheder inden for de fleste brancher. Koncernen har kontor i Sverige, Finland og Norge med i alt ca. 300 medarbejdere.

Under Litorinas ejerskab siden december 2009 har selskabet styrket sin ledende nordiske position gennem udvikling af servicetilbud, kundefokus, styrkelse af organisationen samt en række opkøb. Semantix’ omsætning er siden Litorinas opkøb vokset fra ca. SEK 300 mio. til mere end SEK 600 mio. med en stabil marginal.

SPEAS har afgivet et investeringstilsagn på SEK 107 mio. til private equity fonden Litorina III.

Se pressemeddelelsen fra Litorina her